6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 velké pórky
- 400 ml kokosového mléka
- 1200 ml zeleninového vývaru
- 1 středně velká žlutá cibule
- 2 středně velké brambory
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 lžiček strouhaného parmazánu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- Hrst čerstvého koriandru
- Růžový pepř
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky. V hrnci rozpustíme máslo s olejem a orestujeme cibuli dozlatova. Poté přidáme česnek a necháme zezlátnout. Dále přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek a brambory nakrájené na menší kusy. Přisypeme koření, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a necháme na mírném plameni probublávat 15 - 20 minut, dokud nebudou brambory uvařené.
- 2Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme ze sýra 12 hromádek, které rozprostřeme na kolečka. Každé kolečko posypeme malou částí nasekaného koriandru. Zbytek si necháme do polévky. Sýr dáme zapéct na pár minut do trouby, až se roztaví a zezlátne. Necháme vychladnout a opatrně sloupneme z papíru.
- 3Až budou brambory uvařené, polévku rozmixujeme. Vmícháme kokosové mléko a již nevaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme zbytek nasekaného koriandru. Podáváme se sýrovými parmazánovými chipsy.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.