Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g mandlové mouky
  • 500 ml polotučného mléka
  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 1 balení vanilkového pudinku bez lepku (34 g)
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 70 g zakysané smetany (12 % tuku)
  • 70 g medu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C, připravte si dortovou formu o průměru 27 cm a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2Do vyšší šlehací nádoby vložte bílky a pomocí tyčového mixéru vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to cca 3–4 minuty). Po ušlehání přesuňte sníh do větší mísy a pomalu k němu přimíchejte 200 g mandlové mouky a 30 g medu. Hotové těsto nalijte do připravené formy, tu vložte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut na 170–175 °C
  • 3Mezitím si v menším hrnci smíchejte mléko, 40 g medu a pudinkový prášek a vše přiveďte k varu. Směs vařte na středním plameni 7–9 minut od bodu varu. Jakmile bude pudink hotový, plamen vypněte, přidejte tvaroh, zakysanou smetanu a žloutky a důkladně promíchejte.
  • 4Až bude korpus upečený, vyjměte ho z trouby. Naneste na něj pudinkový krém a povrch posypte zbylým množstvím mandlové mouky. Formu vložte zpět do trouby a pečte 30–35 minut na 170–175 °C.
  • 5Po upečení nechte koláč alespoň 7 hodin vychladnout (nejlépe v ledničce). Po vychladnutí nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Pokud chcete recept ozvláštnit, lze korpus před nanesením pudinkové vrstvy potřít kvalitní zavařeninou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE