12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g mandlové mouky
- 500 ml polotučného mléka
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 1 balení vanilkového pudinku bez lepku (34 g)
- 200 g polotučného tvarohu
- 70 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 70 g medu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C, připravte si dortovou formu o průměru 27 cm a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Do vyšší šlehací nádoby vložte bílky a pomocí tyčového mixéru vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to cca 3–4 minuty). Po ušlehání přesuňte sníh do větší mísy a pomalu k němu přimíchejte 200 g mandlové mouky a 30 g medu. Hotové těsto nalijte do připravené formy, tu vložte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut na 170–175 °C
- 3Mezitím si v menším hrnci smíchejte mléko, 40 g medu a pudinkový prášek a vše přiveďte k varu. Směs vařte na středním plameni 7–9 minut od bodu varu. Jakmile bude pudink hotový, plamen vypněte, přidejte tvaroh, zakysanou smetanu a žloutky a důkladně promíchejte.
- 4Až bude korpus upečený, vyjměte ho z trouby. Naneste na něj pudinkový krém a povrch posypte zbylým množstvím mandlové mouky. Formu vložte zpět do trouby a pečte 30–35 minut na 170–175 °C.
- 5Po upečení nechte koláč alespoň 7 hodin vychladnout (nejlépe v ledničce). Po vychladnutí nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Pokud chcete recept ozvláštnit, lze korpus před
nanesením pudinkové vrstvy potřít kvalitní zavařeninou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.