• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g čerstvých borůvek (lze použít i mražené)
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 400 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 20 g ovesných vloček jemně mletých (ovesné mouky)
  • 100 g medu
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g másla (pokojové teploty)
  • 3 vejce
  • Kůra z 1 citronu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C a připravte si pečicí formu (21 cm × 21 cm).
  • 2Mezitím ve větší míse smíchejte mouku s medem, kypřicím práškem do pečiva a máslem pokojové teploty. Vzniklé těsto by mělo připomínat klasickou drobenku na koláče. Do připravené pečicí formy nasypte ¾ těsta a zatlačte jej rukou.
  • 3Pro přípravu tvarohové části koláče si ve větší míse smíchejte tvaroh, vejce a kůru z 1 citronu. Vymíchejte dohladka a vzniklý krém následně nalijte na uhlazené těsto v pečicí formě.
  • 4Následně na povrch tvarohového krému přidejte borůvky. Do zbylé ¼ těsta nasypte jemně mleté ovesné vločky, lehce promíchejte a vzniklou směsí posypte povrch koláče tak, aby se vytvořila drobenka.
  • 5Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 170–175 °C a pečte 45–50 minut.
  • 6Upečený koláč nechte alespoň 40 minut vychladnout. Po vychladnutí koláč nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Borůvky můžete nahradit i jiným ovocem. Koláč bude skvěle chutnat i s jahodami, malinami, nebo rybízem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY