Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

5 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g strouhaného kokosu
  • 150 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 % kakaa)*
  • 3 lžíce medu
  • 80 g kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 30 g másla

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větší míse důkladně promíchejte strouhaný kokos s medem a kokosovým olejem.
  • 2Připravte si vyšší čtvercovou nádobu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji potravinovou fólií. Připravenou kokosovou směs napěchujte do nádoby a pomocí dlaně směs stlačte
  • 3Poté nádobu s kokosovou směsí vložte alespoň na 30 minut do mrazáku.
  • 4Mezitím si nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu společně s máslem. Připravte si hrnec a misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte máslo. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu s máslem pozvolna rozpustit.
  • 5Nádobu s kokosovou směsí vyjměte z mrazáku a směs nakrájejte na obdélníky (4 cm × 20 cm). Každý kousek obalte v rozpuštěné čokoládě a nechte okapat (nejlépe na pečicí mřížce). Obalené kousky následně vložte na 20 minut do lednice.
  • 6Vychlazené kokosové tyčinky vyndejte z lednice a podávejte. Uskladněné v lednici vydrží cca 5–7 dní.
Tip
*Pro jednodušší obalování tyčinek si rozpusťte více čokolády.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE