4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BUN CHA
- 500 g bůčku
- 1 balení bún nudlí
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 2 -3 stroužky česneku
- 1 cibule (na kolečka)
- pepř
- perila
- klasnatka
- koriandr
ZÁLIVKA
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
- Chilli
- 2 stroužky česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejdříve si připravte maso na plátky tlusté méně než půl centimetru a o rozměrech jednoho sousta.
- 2Nakrájené maso dejte do mísy, přidejte cukr, rybí omáčku, sójovou omáčku, limetovou šťávu, olej, nasekaný česnek a cibuli, opepřete a na hodinu dejte vše odpočinout do ledničky. Mezitím si připravte zálivku.
- 3Nudle bún vařte v osolené vodě cca 6 minut (dle návodu), po uvaření je propláchněte studenou vodou, aby se nelepily.
- 4Maso zprudka orestujte na pánvi dozlatova.
- 5Na závěr nudle propláchněte horkou vodou a servírujte s bůčkem a bylinkami.
POSTUP NA ZÁLIVKU
- 1Zálivku připravíte smícháním všech ingrediencí spolu s 4 lžícemi vody.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.