4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Cca 700 g vinné klobásy
- 350 ml černého piva
- 3 středně velké červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 čajové lžičky vločkového chilli
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- Sůl
- Bílý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Špejle
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - dolní a horní ohřev. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Rozpálíme pánev a na oleji orestujeme cibuli. Necháme zesklovatět. Poté přidáme česnek, který necháme zezlátnout. Zalijeme pivem, přisypeme zázvor, skořici, chilli a sušený tymián. Nakonec přidáme celé snítky rozmarýnu a na mírném plamenu necháme probublávat 5 minut.
- 2Mezitím z vinné klobásy stočíme malé šneky a propíchneme párátkem. Klobásu vyskládáme do zapékací misky a přelijeme směsí z černého piva.
- 3Dáme péct do trouby na 30-35 minut. Z omáčky vyndáme stonky rozmarýnu. Klobásu podáváme s čerstvým pečivem, které namáčíme do pivní omáčky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.