4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KUŘECÍ SATAY
- 500 g kuřecího masa
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- kousek nasekaného zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- nasekaný čerstvý koriandr
ARAŠÍDOVÁ OMÁČKA
- 50 ml kokosového mléka
- 2,5 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójovky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Balení špejlí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte nastrouhaný česnek, zázvor, nasekaný koriandr, cukr, rybí omáčku, sójovou omáčku a vše důkladně prsty promíchejte.
- 2Nechte odležet na 30 minut. Maso napíchejte na špejle a grilujte ze všech stran dozlatova.
POSTUP NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU
- 1V hrnci smícháme všechny ingredience na arašídovou omáčku a společně se 40 ml vody je povaříme cca 8 minut.
Tip
Na přípravu pokrmu budete potřebovat špejle.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.