4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 podkovy ryby
- 4 šalotky
- 4 lžíce rybí omáčky
- 4 limetové listy nebo 1 palička citrónové trávy
- 8 plátků zázvoru nebo galangalu
- jasmínová rýže
- hrstka kopru na zdobení
- cukr
- 1/2 chilli papričky
- špetka pepře
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ryby omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Šalotky očistěte, rozpulte a nakrájejte nadrobno. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
- 2Ve větší pánvi nebo v nízkém kastrolu rozpusťte cukr, potrvá to asi 3-5 minut. Nechte ho zlátnout pomalu a pěkně na sucho a hlídejte, aby příliš nezhnědl, nebo dokonce nezčernal.
- 3Do kastrolu dejte rybu, přidejte šalotku, zázvor nebo galangal, limetové listy a chilli. Přidejte rybí omáčku, zkaramelizovaný cukr, zalijte horkou vodou a přiklopte poklicí. Vařte na mírném ohni cca 30 – 40 minut až voda zredukujte v krémovou omáčku.
- 4Posypte čerstvým koprem nebo koriandrem.
- 5Dochuťte solí a servírujte s jasmínovou rýží.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.