20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
DÝŇOVÉ PYRÉ
- 1 menší dýně hokaido nebo máslová
- 1 lžíce másla
- špetka soli
LÍVANEČKY
- 170 až 190 g hladké mouky
- 50 g bílého jogurtu (podle hustoty dýňového pyré)
- 30 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- olej na smažení
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP na Dýňové pyré
- 1Dýni omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vydlabeme z ní semínka. Máslovou musíme oloupat, hokaido není potřeba, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Dužinu nakrájíme na kostky velké 3 cm.
- 2V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme dýni, sůl a podlijeme asi 50 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání 15 až 20 minut. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré.
POSTUP na lívanečky
- 1Mouku prosijeme a promícháme s práškem do pečiva a solí. Přidáme 200 g dýňového pyré. Pokud je dýňové pyré příliš hutné, rozmícháme je s jogurtem. Metličkou přimícháme vejce s máslem a následně cukr a po částech mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko.
- 2Lívanečky smažíme na mírném plameni na malém množství oleje z obou stranách cirka 2 minuty. Podáváme teplé.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.