1 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g hovězí svíčkové
- 15 g najemno nakrájené šalotky
- 1 lžička kaparů
- 1/2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 kávové lžičky worcesterské omáčky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- syrový žloutek
- 2 špetky kajenského pepře
- čerstvě mletý pepř dle chuti
- sůl dle chuti
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kapary propláchneme, osušíme a na jemno překrájíme.
- 2Maso vyndáme z lednice a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekáme najemno. Pracujeme rychle, aby maso nezteplalo.
- 3Maso rychle promícháme vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři ho zformujeme do bochánku, ve kterém uděláme uprostřed malý důlek.
- 4Do důlku položíme vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám.
Tip
Pro další možné dochucení můžete přidat lžičku limetové šťávy, případně nakrájenou ančovičku a několik lístků najemno nakrájené plocholisté petržele.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef