4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g dýně hokaido nebo máslové
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sladké smetany
- 3 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- čerstvé zelené bylinky (rozmarýn, oregano, tymián)
- muškátový oříšek
- pepř
- mořská sůl
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme pecky. Dužinu včetně slupky nakrájíme na kostky velké 3 cm. Dýni hokaido nemusíme loupat, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Pokud použijeme máslovou dýni, tak ji musíme předem oloupat, její slupka je velmi tvrdá.
- 2Pekáček nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozprostřeme dýni, kterou posolíme a pokapeme olivovým olejem a vše na plechu pořádně promícháme. Přidáme zelené bylinky a celé stroužky česneku a dáme na necelou hodinu péct do trouby předehřáté na 200°C.
- 3Z upečené dýně odstraníme bylinky, česnek vymáčkneme ze slupky a rozmixujeme ji s teplým zeleninovým vývarem. V hrnci přivedeme dýňový krém k varu, vypneme a již bez vaření do polévky zamícháme sladkou smetanu, dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- 4Na talíři můžeme dozdobit trochou sladké smetany, olivového oleje, dýňového oleje, kousky pečené dýně...
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.