• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

1 KOLÁČDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g dýně hokkaido
  • 300 g listového těsta
  • 200 g Lučiny
  • 4 ks sušených rajčat
  • 1 lžíce čerstvých bylinek (tymián, estragon, oregano)
  • muškátový oříšek
  • olivový olej
  • vejce
  • mléko
  • pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Dýni omyjeme, vydlabeme z ní jádra a nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Neloupeme ji, slupka u této dýně pečením změkne. Dýni položíme na plech, posolíme, polijeme lžící olivového oleje a promícháme, aby se olej dostal všude.
  • 2Těsto rozválíme na obdélník 25 x 30 cm a položíme na plech s pečicím papírem. Centimetrový okraj na všech stranách potřeme vejcem rozšlehaným s lžičkou mléka a okraj přehneme do středu, tím vznikne rámeček koláče. Střed těsta propícháme vidličkou. Korpus dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Během pečení se vypoukne, ihned po vytažení z trouby jej propíchneme jehlicí. Na 10 minut vložíme do trouby předpéct i připravenou dýni.
  • 3Během předpékání rozmícháme 100 g Lučiny s čerstvými bylinkami, trochou soli a čerstvě pomletého pepře. Sušená rajčata nakrájíme na menší proužky.
  • 4Připravenou Lučinu rozetřeme na předpečený korpus, posypeme ji sušenými rajčaty a vyskládáme na ni kousky dýně. Druhou Lučinu nadrobíme ve větších kusech mezi dýni. Vše posypeme troškou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a pepřem, případně ještě trochu dosolíme. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Podáváme teplé, ozdobené čerstvě utrženou snítkou tymiánu.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY