10 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g cukety
- 200 g blanšírovaných mandlí
- 3 vejce
- 3 lžičky kokosového oleje
- ½ sáčku prášku do pečiva
- Stroužek česneku
- 1 lžička provensálského koření
- 2 špetky soli
- Plátky mandlí na ozdobení
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cuketu omyjeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z ní co nejvíce vody. Mandle nameleme na mouku a přidáme k cuketě. Dále rozklepneme 3 vajíčka, přidáme kokosový olej, prášek do pečiva, česnek, bylinky a 2 špetky soli. Promícháme a vznikne nám tekutější těsto.
- 2Vlijeme ho do formy na chleba, který vyložíme pečicím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180°. Pečeme 45 minut, než bude chleba lehce zlatý.
Eat Your Fears
Jídlo je tu od toho, abychom se cítili dobře.
Jíst zdravě není žádná věda, o tom vás přesvědčí autorky blogu Eat Your Fears.
Monika a Míša jsou nutriční specialistky z 1. lékařské fakulty.
Zaměřují se především na nízkosacharidové recepty.