1 PLECHDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KVÁSEK
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 1 lžíce aktivního pšeničného kvásku
TĚSTO
- 300 g hladké pšeničné mouky
- olivový olej
- 8 g soli
NÁPLŇ
- 200 g lišek obecných
- 5 cl olivového oleje
- snítka rozmarýnu
- vločková sůl
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA Kvásek
- 1Suroviny smícháme s 150 ml vlažné vody v misce, přikryjeme ji potravinářskou fólií a odstavíme na 10 až 12 hodin na teplejší místo.
POSTUP NA TĚSTO
- 1V míse smícháme kvásek, 200 ml vlažné vody, vodu a sůl a krátce hněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto. To dáme do misky vymazané olivovým olejem, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout, přičemž každých 30 minut těsto odvzdušníme přeložením na polovinu.
POSTUP NA NÁPLŇ
- 1Během kynutí si připravíme lišky. Očistíme je, větší překrojíme na půl a v misce je promícháme s lžící olivového oleje a špetkou soli. Obereme lístky ze snítky rozmarýnu.
- 2Hlubší plech o rozměrech 35 x 24 cm vymažeme olivovým olejem a vykynuté těsto rozprostřeme po celé jeho ploše. Do těsta uděláme prsty na rukou důlky, poklademe na něj připravené lišky a do důlků nalijeme zbytek olivového oleje. Celý koláč lehce posypeme vločkovou solí a rozmarýnem a lehce je do těsta zatlačíme. Dáme kynout na 1 až 2 hodiny (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
- 3Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 230°C.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.