6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g slunečnicových semínek
- 25 g dýňových semínek
- 25 g sezamových semínek
- 50 g mandlí
- 50 g vlašských ořechů
- 30 g lyofilizovaných malin
- 10 g strouhaného kokosu
- 15 g kokosového oleje
- Lžička skořice
- 50 g hořké čokolády
- 3 lžíce vody
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
SUROVINY K TIPU
- Bílý jogurt
- Tvaroh
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Semínka, ořechy a kokos nasypeme do mísy a pořádně promícháme. Pokud máme ořechy velké, můžeme je předtím nasekat. Ke směsi přidáme kokosový olej a skořici a opět promícháme. Směs vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 15 minut na 160 °C.
- 2Čokoládu si mezitím rozpustíme s trochou vody a po 15 minutách pečení ji vmícháme do granoly. Necháme spolu dopéct ještě asi 3-4 minuty. Každá trouba peče jinak, dáváme tedy pozor, aby se granola nepřipálila. Nakonec vmícháme lyofilizované ovoce.
Tip
Hotovou granolu můžete podávat s bílým jogurtem nebo tvarohem.
Eat Your Fears
Jídlo je tu od toho, abychom se cítili dobře.
Jíst zdravě není žádná věda, o tom vás přesvědčí autorky blogu Eat Your Fears.
Monika a Míša jsou nutriční specialistky z 1. lékařské fakulty.
Zaměřují se především na nízkosacharidové recepty.