25 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 140 g hladké mouky
- 100 g vychlazeného másla
- 30 g sýru Cheddar
- 1 lžíce na hrubo nasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
- 1 lžíce kurkumy
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cheddar nastrouháme na jemno a smícháme jej se všemi zbývajícími surovinami. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme váleček o ∅ 3,5 cm. Ten zabalíme do potravinářské fólie a dáme jej na 30 minut do mrazničky.
- 2Vychlazené těsto nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm silná. Klademe je v nevelkých rozestupech od sebe na pečicím papírem vyložený plech. Hroty vidličky můžeme na sušenkách vytvořit ozdobné šrafování. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Tip
Nejlepší jsou pár dnů odležené. V uzavřené nádobě vydrží minimálně 14 dnů, ale nikdy jsem to vlastně nestihli otestovat :-).
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.