4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g těstovin Rigatoni
- 800 g konzervovaných rajčat
- 1 dcl vodky
- 250 ml smetany 33 %
- 1 středně velká žlutá cibule
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 100 g italské pancetty
- 100 g sýru parmazánového typu
- Hrst čerstvé petržele
- Vločkové chilli
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu - al dente. Mezitím na suché pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou pancettu. Až bude křupavá, dáme ji stranou. Na stejné pánvi na másle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenu najemno, přidáme drcený česnek a necháme rozvonět. Přidáme nakrájená rajčata, konzervy propláchneme vodou a přidáme do omáčky - cca 1 dcl vody. Osolíme a opepříme a necháme probublávat na mírném plameni cca 20 minut.
- 2Poté rajčatovou směs rozmixujeme dohladka. Přilijeme vodku a necháme vyvařit alkohol, po pěti minutách by měl být vyvařený. Pánev stáhneme z plotny a vlijeme smetanu, poté již nevaříme. Vše společně promícháme a případně dochutíme solí a pepřem. V této fázi také přidáme dle chuti chilli.
- 3Těstoviny promícháme s omáčkou, restovanou pancettou, nasekanou petrželí a podáváme s najemno nastrouhaným sýrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.