Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 100 g těstovin Conchiglie (mušličky)
  • 200 g mrkve (2 větší)
  • 200 g celeru
  • 500 g máslové dýně
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 1 velká žlutá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 425 ml červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
  • 3 polívkové lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • Pepř
  • Sůl

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Čerstvá bazalka
  • Sýr parmazánového typu

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si nachystáme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Mrkev, celer a dýni zbavíme slupky. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky a dýni a větší kostky. Z lusků odkrojíme nevzhledné konce a nakrájíme na cca centimetrové kousky.
  • 2Na olivovém oleji dozlatova orestujeme cibuli. Poté přidáme česnek a necháme zezlátnout. Přisypeme mrkev, celer a dýni. Chvilku orestujeme, vmícháme oregano, tymián a bobkové listy. Osolíme a opepříme. Vlijeme vývar a nasekaná rajčata. Necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut.
  • 3Po 20 minutách přilijeme 2 dcl vody, vsypeme těstoviny a přidáme fazolové lusky. Vaříme, dokud nejsou těstoviny měkké - cca 10 minut. Vypneme plamen, přidáme rajčatový protlak, scezené fazole a necháme již bez vaření prohřát. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvou bazalkou a strouhaným parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

MOHLO BY SE HODIT