4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 900 ml zeleninového vývaru
- 100 g těstovin Conchiglie (mušličky)
- 200 g mrkve (2 větší)
- 200 g celeru
- 500 g máslové dýně
- 200 g zelených fazolových lusků
- 1 velká žlutá cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 425 ml červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
- 3 polívkové lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 2 ks bobkového listu
- Pepř
- Sůl
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Čerstvá bazalka
- Sýr parmazánového typu
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si nachystáme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Mrkev, celer a dýni zbavíme slupky. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky a dýni a větší kostky. Z lusků odkrojíme nevzhledné konce a nakrájíme na cca centimetrové kousky.
- 2Na olivovém oleji dozlatova orestujeme cibuli. Poté přidáme česnek a necháme zezlátnout. Přisypeme mrkev, celer a dýni. Chvilku orestujeme, vmícháme oregano, tymián a bobkové listy. Osolíme a opepříme. Vlijeme vývar a nasekaná rajčata. Necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut.
- 3Po 20 minutách přilijeme 2 dcl vody, vsypeme těstoviny a přidáme fazolové lusky. Vaříme, dokud nejsou těstoviny měkké - cca 10 minut. Vypneme plamen, přidáme rajčatový protlak, scezené fazole a necháme již bez vaření prohřát. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvou bazalkou a strouhaným parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.