• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

25 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení)
  • 100 g bílé pohankové mouky hladké
  • 90 g másla (pokojové teploty)
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g malinové marmelády

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do větší mísy dejte obě mouky a promíchejte. Poté přidejte máslo, cukr a žloutek a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice.
  • 2Odleželé těsto vytáhněte a dejte přibližně na 2 hodiny na linku, aby změklo. Mezitím si připravte formičky na vykrajování a plech. Ten vyložte pečicím papírem.
  • 3Pracovní plochu si pomoučněte a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a formičkami z těsta začněte vykrajovat libovolné tvary. Vykrájené cukroví naskládejte na připravený plech a pečte 8–10 minut při 165–170 °C. Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE