25 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení)
- 100 g bílé pohankové mouky hladké
- 90 g másla (pokojové teploty)
- 60 g třtinového cukru
- 1 žloutek
- 50 g malinové marmelády
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy dejte obě mouky a promíchejte. Poté přidejte máslo, cukr a žloutek a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice.
- 2Odleželé těsto vytáhněte a dejte přibližně na 2 hodiny na linku, aby změklo. Mezitím si připravte formičky na vykrajování a plech. Ten vyložte pečicím papírem.
- 3Pracovní plochu si pomoučněte a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a formičkami z těsta začněte vykrajovat libovolné tvary. Vykrájené cukroví naskládejte na připravený plech a pečte 8–10 minut při 165–170 °C. Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.