20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
- 70 g másla (pokojové teploty)
- 60 g třtinového cukru
- 110 g celozrnné špaldové mouky hladké
- Kůra z 1 středního pomeranče (nastrouhané najemno)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 vejce velikosti M + 1 vaječný žloutek
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Hořká čokoláda
- Xylitol
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy vložte špaldovou a mandlovou mouku, máslo pokojové teploty, třtinový cukr, vejce, žloutek, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt a vytvořte pevné těsto.
- 2Připravené těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne) odležet.
- 3Poté vybalte odleželé těsto z fólie a nechte ho při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu povolit.
- 4Poté si předehřejte troubu na 170–175 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 5Pokud používáte formu na rohlíčky, odeberte si dostatečné množství těsta a napěchujte jej do formy. Pokud formu nemáte, vyválejte z těsta válečky o délce přibližně 4–5 cm, které následně ohněte do tvaru rohlíčku a přemístěte na plech. Takto postupujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
- 6Plech nebo formu s rohlíčky vložte do trouby předehřáté na 170–175 °C a rohlíčky pečte 12–14 minut.
- 7Po upečení nechte rohlíčky cca 40 minut vychladnout.
- 8Jakmile jsou rohlíčky studené, můžete podávat. V chladu ve vzduchotěsné krabičce rohlíčky vydrží přibližně 2 týdny.
Tip
Před podáváním rohlíčky
obalte v xylitolu nebo třtinovém cukru moučka.
Můžete je také z půlky namočit do rozpuštěné hořké
čokolády.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.