Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
  • 70 g másla (pokojové teploty)
  • 60 g třtinového cukru
  • 110 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • Kůra z 1 středního pomeranče (nastrouhané najemno)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 vejce velikosti M + 1 vaječný žloutek

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Papír na pečení

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Hořká čokoláda
  • Xylitol

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do větší mísy vložte špaldovou a mandlovou mouku, máslo pokojové teploty, třtinový cukr, vejce, žloutek, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt a vytvořte pevné těsto.
  • 2Připravené těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne) odležet.
  • 3Poté vybalte odleželé těsto z fólie a nechte ho při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu povolit.
  • 4Poté si předehřejte troubu na 170–175 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • 5Pokud používáte formu na rohlíčky, odeberte si dostatečné množství těsta a napěchujte jej do formy. Pokud formu nemáte, vyválejte z těsta válečky o délce přibližně 4–5 cm, které následně ohněte do tvaru rohlíčku a přemístěte na plech. Takto postupujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  • 6Plech nebo formu s rohlíčky vložte do trouby předehřáté na 170–175 °C a rohlíčky pečte 12–14 minut.
  • 7Po upečení nechte rohlíčky cca 40 minut vychladnout.
  • 8Jakmile jsou rohlíčky studené, můžete podávat. V chladu ve vzduchotěsné krabičce rohlíčky vydrží přibližně 2 týdny.
Tip
Před podáváním rohlíčky obalte v xylitolu nebo třtinovém cukru moučka. Můžete je také z půlky namočit do rozpuštěné hořké čokolády.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY NA DOZDOBENÍ