• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

1 DORTDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ŠPENÁTOVÝ KORPUS

  • 500 g mraženého nebo čerstvého špenátu
  • 350 g polohrubé mouky
  • 220 g krupicového cukru
  • 14 g prášku do pečiva
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 5 vajíček
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli

SMETANOVÝ KRÉM

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • granátové jablko na ozdobu
  • lesní ovoce na ozdobu
  • 6 lžic lemon curd

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA Špenátový korpus

  • 1Mražený špenát necháme rozmrznout, přes sítko z něj vymačkáme vodu a rozmixujeme jej. Čerstvý špenát rozmixujeme na hladké pyré. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
  • 2Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 3Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Vejce vyklepneme do mísy, přidáme k nim cukr a sůl, a při nejvyšší rychlosti je šleháme cca 10 minut, dokud nevznikne světlá hutná pěna. Do ní následně, za stálého šlehání, tenkým pramínkem přiléváme olej. Vařečkou nebo stěrkou do těsta opatrně zamícháme špenátové pyré, citronovou šťávu a na konec mouku.
  • 4Těsto nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme na povrchu a pečeme 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečený korpus necháme vychladnout. Nejlépe je upéct si jej den předem.

POSTUP NA Smetanový krém

  • 1Mascarpone i smetana musí být dobře vychlazené. Dáme je spolu s prosátým cukrem do mísy a vyšleháme z nich hladký krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 1½ minuty, až bude krém téměř vyšlehaný, snížíme rychlost opět na nízkou a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se.

Postup na skládání dortu

  • 1Vychladlý korpus vyjmeme z dortové formy. Odkrojíme jeho horní část, kterou později rozdrobíme na povrch dortu. Zbývající část korpusu rozřízneme na dvě stejně široké části. Spodní část položíme na dortový podnos a uzavřeme do dortové obruče. Potřeme polovinou lemon curd a následně vyšlehaným smetanovým krémem. Přikryjeme druhou částí korpusu, tu potřeme zbývajícím lemon curd. Nahoru nadrobíme odříznutou horní část korpusu. Dáme vychladit na dvě hodiny do ledničky.
  • 2Vychlazený dort vyjmeme opatrně z dortové obruče, kraje uhladíme a povrch dortu ozdobíme ovocem.
Tip
Lemon curd si můžete připravit i doma podle receptu Maryny. Ingredience 200 ml citronové šťávy (asi ze 3 velkých citronů) 120 až 160 g moučkového cukru (podle chuti) 2 vejce 2 žloutky 100 g másla nastrouhaná kůra ze 3 citronů Všechny suroviny, kromě másla, smícháme v hrnci se silnějším dnem. Na mírném plameni směs za stálého míchání metličkou zahříváme 2 minuty. Hrnec sejmeme z plamene a ve směsi rozmícháme máslo nakrájené na kousky. Hrnec vrátíme na mírný plamen a za stálého míchání vaříme 3 minuty, směs během této doby zhoustne do podoby pudingu. Poté ji propasírujeme přes sítko a přendáme do uzavíratelné skleničky. Během chladnutí lemon curd ještě víc ztuhne. V uzavřené skleničce uchovejte v ledničce týden.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

ŠPENÁTOVÝ KORPUS

SMETANOVÝ KRÉM

NA SKLÁDÁNÍ DORTU