1 DORTDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KORPUS
- 200 g moučkového cukru
- 4 velké bílky (cca 150 g - pokud použijete mražené)
- 2 lžíce instantní kávy (práškové, ne granulované, např. Sensazione)
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíce vinného bílého octa
- špetka soli
NA OZDOBU
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička hořkého kakaa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Moučkový cukr prosejeme s kávou.
- 2Na pečicím papíře narýsujeme kruh o ∅ 22 cm a položíme jej kresbou dolů na plech. Troubu předehřejeme na 180°C.
- 3K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících moučkový cukr smíchaný s kávou (vždy se musí dobře zašlehat), následně škrobovou moučku a nakonec ocet.
- 4Připravené těsto navršíme na pečicím papíru. Plech vložíme do trouby a teplotu okamžitě snížíme na 150°C a pečeme 1 hodinu na spodní příčce trouby. Pavlova by měla být na povrchu křupavá a uprostřed vláčná. Po upečení troubu vypneme a v uzavřené necháme Pavlovu úplně vychladnout. Pavlova po vychladnutí často na povrchu popraská, což není vůbec na závadu.
POSTUP na ozdobu
- 1Ušleháme šlehačku, kdo chce, může do ní přidat trochu moučkového cukru, ale Pavlova je sama o sobě dost sladká. Vychladlý korpus ozdobíme šlehačkou, poprášíme kakaem a ozdobíme ovocem. Okamžitě podáváme, aby bílkový korpus vlhkem ze šlehačky příliš nezměkl.
Tip
Na ozdobu, a jako příjemné zpestření chuti, tohoto lehkého dortu se skvěle hodí granátové jablko.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.