6 PORCÍRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g smetanového sýru
- 40 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 2 jarní cibulky (pouze vrchní zelenou část)
- 1 menší hrst čerstvé pažitky
- 40 g vlašských ořechů
- Sůl
- Pepř
ALTERNATIVA JARNÍ CIBULKY
- Petrželová nať
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do menší mísy dejte smetanový sýr a tvaroh a zamíchejte. Zelenou část jarních cibulek nasekejte najemno a přidejte do mísy k tvarohu a sýru. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- 2Následně si najemno nakrájejte pažitku a nožem nebo v robotu najemno nasekejte vlašské ořechy. Obojí dejte do hlubokého talíře a smíchejte
- 3Nakonec ze sýrové směsi v míse vytvořte rukama kouli a obalte ji ve směsi pažitky a vlašských ořechů. Dejte odležet do lednice (asi na 30–60 minut) a můžete podávat.
- 4Sýrovou kouli můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné krabičce nebo přikrytou fólií až 5 dní.
Tip
Místo jarní cibulky můžete použít čerstvou petrželovou nať.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.