Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

CHEESECAKE

  • 125 g smetanového sýru – cream cheese
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 100 g celozrnných nebo máslových sušenek
  • 40 g čerstvého kozího sýru
  • 30 g moučkového cukru
  • 30 g másla

SOLENÝ KARAMEL

  • 90 ml smetany ke šlehání
  • 45 g třtinového cukru
  • 25 g másla
  • ½ lžičky hrubozrnné mořské soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Sušenky rozemeleme nebo rozdrtíme válečkem na malé kousky. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami.
  • 2Všechny suroviny na krém musí být vychlazené. Čerstvý kozí sýr vyšleháme spolu se smetanovým sýrem a prosátým moučkovým cukrem do pěny (cca 2 minuty), přilijeme smetanu a šleháme, dokud krém nezhoustne (u mě opět cca 2 minuty). Pokud nemáte rádi kozí sýr, můžete jej vynechat a přidat více cream cheese.

POSTUP NA Solený karamel

  • 1Máslo rozpustíme v kastrolku se silnějším dnem na mírném plameni. Přidáme cukr a za občasného míchání jej přibližně 3 minuty rozpouštíme. Přilijeme k nim smetanu a vše opět za stálého míchání na mírném plameni vaříme, dokud karamel nezačne houstnout a částečně se zredukuje. Na závěr do karamelu zamícháme sůl.

POSTUP na Plnění skleniček

  • 1Vrchovatou lžíci sušenek nasypeme na dno a lehce je přimáčkneme, na ně navršíme lžíci krému a karamelu. Vše ještě jednou zopakujeme. Cheesecake dáme minimálně na hodinu vychladit do ledničky. Před podáváním jej ozdobíme okvětními plátky růže.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 2 skleničky cca 180 ml a okvětní plátky růže.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

CHEESECAKE

SOLENÝ KARAMEL