1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g mletého hovězího masa (15 % tuku)
- 50 g předvařených červených fazolí
- 1 lžička olivového oleje
- 50 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 5 g česneku (nakrájeného najemno)
- 20 g rajčatového protlaku
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- ¼ lžičky mletého římského kmínu
- 50 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 100 ml vody
- 40 g rajčat
- 10 g římského salátu
- 1 celozrnná tortilla (Ø 22 cm)
- 1 snítka čerstvého koriandru
- 20 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte mleté hovězí maso, důkladně ho rozmíchejte tak, aby se od sebe jednotlivé části oddělily a nevznikaly hrudky, a vše opékejte další 4 minuty. Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, oregano, mletou papriku, římský kmín, sůl a pepř a vše opékejte další 2 minuty na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, předvařené fazole a 100 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte dusit 20–25 minut. Pokud vám směs i po této době bude připadat příliš řídká, nechte ji vařit ještě dalších cca 5 minut (tentokrát již bez pokličky).
- 2Chvíli před koncem dušení masové směsi si nakrájejte zeleninu – rajčata nakrájejte najemno a římský salát na nudličky. Následně si nahřejte tortillu: nachystejte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte na středním plameni, poté na pánev položte tortillu a nechte ji opékat 1 minutu z každé strany.
- 3Do středu nahřáté tortilly navrstvěte v libovolném pořadí dušenou masovou směs, nakrájená rajčata, římský salát, čerstvý koriandr a řecký jogurt; nechte si přitom volné cca 3 cm od okrajů tortilly. Až tortillu naplníte, zabalte ji – nejprve přehněte volné boční okraje tortilly směrem ke středu, poté uchopte ten okraj tortilly, který je nejblíže k vám, a směrem od něj tortillu zarolujte směrem k okraji protějšímu (cestou přitom zarolujete i přehnuté boční okraje).
- 4Na závěr hotové burrito zabalte do alobalu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.