Košík

1 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 80 g mletého hovězího masa (15 % tuku)
  • 50 g předvařených červených fazolí
  • 1 lžička olivového oleje
  • 50 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 5 g česneku (nakrájeného najemno)
  • 20 g rajčatového protlaku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • ¼ lžičky mletého římského kmínu
  • 50 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 100 ml vody
  • 40 g rajčat
  • 10 g římského salátu
  • 1 celozrnná tortilla (Ø 22 cm)
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 20 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte mleté hovězí maso, důkladně ho rozmíchejte tak, aby se od sebe jednotlivé části oddělily a nevznikaly hrudky, a vše opékejte další 4 minuty. Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, oregano, mletou papriku, římský kmín, sůl a pepř a vše opékejte další 2 minuty na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, předvařené fazole a 100 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte dusit 20–25 minut. Pokud vám směs i po této době bude připadat příliš řídká, nechte ji vařit ještě dalších cca 5 minut (tentokrát již bez pokličky).
  • 2Chvíli před koncem dušení masové směsi si nakrájejte zeleninu – rajčata nakrájejte najemno a římský salát na nudličky. Následně si nahřejte tortillu: nachystejte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte na středním plameni, poté na pánev položte tortillu a nechte ji opékat 1 minutu z každé strany.
  • 3Do středu nahřáté tortilly navrstvěte v libovolném pořadí dušenou masovou směs, nakrájená rajčata, římský salát, čerstvý koriandr a řecký jogurt; nechte si přitom volné cca 3 cm od okrajů tortilly. Až tortillu naplníte, zabalte ji – nejprve přehněte volné boční okraje tortilly směrem ke středu, poté uchopte ten okraj tortilly, který je nejblíže k vám, a směrem od něj tortillu zarolujte směrem k okraji protějšímu (cestou přitom zarolujete i přehnuté boční okraje).
  • 4Na závěr hotové burrito zabalte do alobalu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

MOHLO BY SE HODIT