4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší žlutá cibule
- 240 g bílé rýže basmati v suchém stavu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 240 g předvařené cizrny
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- ½ lžičky mletého chilli (lze vynechat)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 300 ml sójové smetany (lze použít i jinou smetanu – např. 12% klasickou smetanu na vaření)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nasekejte najemno
- 2Do hrnce si dejte vařit rýži basmati podle návodu na obalu (většinou se vaří přibližně 15 minut na mírném plameni pod pokličkou v 1,5–2násobném objemu osolené vody); pokud používáte rýži basmati natural, počítejte s delší dobou vaření – přibližně 25–35 minut.
- 3Než se uvaří rýže, připravte si cizrnovou omáčku. Nejprve si v hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji cca 2 minuty na mírném plameni, dokud cibule nezesklovatí. Následně do pánve přidejte 1 lžíci rajčatového protlaku, předvařenou cizrnu a krájená rajčata z plechovky a vše opékejte dalších 5 minut. Nakonec do pánve přidejte ½ lžičky mletého chilli, 1 lžičku mleté sladké papriky a špetku soli, vše promíchejte a směs zalijte sójovou smetanou. Poté pánev přiklopte pokličkou a nechte 5 minut povařit na mírném plameni.
- 4Hotovou omáčku podávejte společně s uvařenou rýží.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.