4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g uzeného tofu
- 2× střední mrkev
- 2x vejce
- 40 g jemných ovesných vloček
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1× drcená loupaná rajčata v plechovce
- 1 lžička mletého chilli
- 50 g pórku (k podávání)
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Jasmínová rýže
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
SUROVINY
- 1Do větší mísy najemno nastrouhejte tofu a mrkev.
- 2Přidejte vejce, ovesné vločky, sůl a pepř a vše zpracujte v těsto. Pokud bude směs málo lepivá, přidejte vejce.
- 3Těsto nechejte přibližně 10 minut odležet a poté z něj vytvarujte koule o průměru cca 4 cm.
- 4Na pánvi rozehřejte olivový olej a koule opékejte na středním plameni asi 2 minuty z každé strany.
- 5Přidejte rajčatový protlak a rajčata a směs nechejte přibližně 5 minut povařit na středním plameni.
- 6Osolte, opepřete a přidejte chilli.
- 7Ozdobte pórkem a podávejte.
Tip
Podávejte s bílou jasmínovou rýží.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.