4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g špaget
- 210 ml nakládaných sušených rajčat
- 125 g čerstvé rukoly
- 2 středně velké šalotky
- 4 stroužky česneku
- 100 g sýru parmazánového typu
- 50 g piniových ořechů
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím oloupeme šalotku a česnek. Šalotku nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova orestujeme šalotku. Poté přidáme česnek, který necháme zezlátnout. Pozor, aby se nám nepřipálil. Ze sušených rajčat slijeme olej a také krátce zarestujeme.
- 2Na druhé suché pánvi dohněda opražíme piniové oříšky a dáme stranou. Rukolu krátce spaříme pod horkou vodou, tím nám zmenší objem a nebude tak chuťově výrazná.
- 3Jakmile jsou těstoviny hotové, vmícháme je do rajčatové směsi. Dále vmícháme připravenou rukolu a dle chuti osolíme a opepříme. Vše společně promícháme.
- 4Podáváme posypané strouhaným sýrem a opraženými piniovými oříšky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.