• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g jedlých předvařených kaštanů
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 pórek
  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 160 g hub shii-take
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • Sůl
  • Černý pepř

SUROVINY NA OZDOBU

  • Klíčky červené ředkvičky na ozdobu (nemusí být)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a orestujeme na něm pórek. Přidáme celé snítky tymiánu a rozmačkaný česnek, krátce zarestujeme. Dále přidáme kaštany a zalijeme vývarem. Společně vaříme na velmi mírném plamenu 30 minut. Použijeme pokličku, aby se nám tekutina příliš nevyvařila.
  • 2Mezitím na zbytku másla orestujeme houby doměkka. Malé shii-take necháme vcelku, větší překrojíme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme stranou.
  • 3Po 30 minutách vyndáme z polévky tvrdé větvičky tymiánu, ze kterých opadaly lístečky. Vše rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu a již nevaříme. Pokud bude krém příliš hustý, stačí naředit trochou mléka. Nyní krém dochutíme solí a pepřem.
  • 4Podáváme s orestovanými houbami shii-take a klíčky ředkvičky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA OZDOBU