4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g jedlých předvařených kaštanů
- 450 ml zeleninového vývaru
- 1 pórek
- 250 ml smetany ke šlehání 33 %
- 2 stroužky česneku
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 160 g hub shii-take
- 3 lžíce másla
- 1/2 lžičky celého kmínu
- Sůl
- Černý pepř
SUROVINY NA OZDOBU
- Klíčky červené ředkvičky na ozdobu (nemusí být)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a orestujeme na něm pórek. Přidáme celé snítky tymiánu a rozmačkaný česnek, krátce zarestujeme. Dále přidáme kaštany a zalijeme vývarem. Společně vaříme na velmi mírném plamenu 30 minut. Použijeme pokličku, aby se nám tekutina příliš nevyvařila.
- 2Mezitím na zbytku másla orestujeme houby doměkka. Malé shii-take necháme vcelku, větší překrojíme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme stranou.
- 3Po 30 minutách vyndáme z polévky tvrdé větvičky tymiánu, ze kterých opadaly lístečky. Vše rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu a již nevaříme. Pokud bude krém příliš hustý, stačí naředit trochou mléka. Nyní krém dochutíme solí a pepřem.
- 4Podáváme s orestovanými houbami shii-take a klíčky ředkvičky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.