1 KOLÁČDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KŘEHKÉ TĚSTO
- 200 g hladké mouky
- 150 g vychlazeného másla
- 50 g bramborového škrobu
- 50 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- špetka soli
NÁPLŇ
- 1 kg kyselejších jablek
- 150 g pomerančové marmelády
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu
DROBENKA
- 120 g másla
- 100 g hladké mouky
- 50 g hrubé mouky
- 50 g bramborového škrobu
- 50 g kokosových plátků nebo strouhaného kokosu
- 50 g moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KŘEHKÉ TĚSTO
- 1Mouku prosejeme spolu s bramborovým škrobem a cukrem a zamícháme do ní sůl. Přidáme máslo nakrájené na kostičky, žloutek, 2 lžíce ledové vody a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme ji na hodinu vychladit do ledničky.
- 2Vychlazené těsto rozválíme na pečicím papíru na obdélník podle velikosti formy (cca 25 x 35 cm). Těsto propícháme vidličkou a dáme opět na 30 minut chladit do ledničky.
POSTUP NA NÁPLŇ
- 1Během chlazení těsta si připravíme náplň. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je na plátky a promícháme s cukrem a tymiánem.
- 2Vychlazené těsto potřeme marmeládou, na ni rozložíme rovnoměrně po celé ploše jablka.
POSTUP NA DROBENKU
- 1Máslo necháme roztopit. Mouky s cukrem, bramborovým škrobem a kokosem promícháme v míse a přilijeme k nim máslo, prohněteme prsty nebo vidličkou tak, aby vznikly hrudky. Těmi posypeme povrch koláče.
- 2Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 170°C s horkovzduchem. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.