Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 větší jablka
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 150 ml sycené jablečné limonády
  • 2 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Dortovou formu o ∅ 23 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků spolu se solí vyšleháme pevný sníh. Máslo utřeme s třtinovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme žloutky a třeme, dokud nevznikne světlejší hutná pěna. Do ní zamícháme mouku a limonádu a na závěr jen velmi z lehka bílkový sníh. Těsto rozprostřeme rovnoměrně ve formě a na povrchu uhladíme.
  • 3Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jádřinec. Každou čtvrtku nakrájíme podélně na plátky tak, aby se úplně nerozpadla, jen lehce rozevřela. Jablka poklademe na povrch koláče a jemně je posypeme třtinovým cukrem.
  • 4Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY