1 KOLÁČDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší jablka
- 200 g hrubé mouky
- 100 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 150 ml sycené jablečné limonády
- 2 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Dortovou formu o ∅ 23 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků spolu se solí vyšleháme pevný sníh. Máslo utřeme s třtinovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme žloutky a třeme, dokud nevznikne světlejší hutná pěna. Do ní zamícháme mouku a limonádu a na závěr jen velmi z lehka bílkový sníh. Těsto rozprostřeme rovnoměrně ve formě a na povrchu uhladíme.
- 3Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jádřinec. Každou čtvrtku nakrájíme podélně na plátky tak, aby se úplně nerozpadla, jen lehce rozevřela. Jablka poklademe na povrch koláče a jemně je posypeme třtinovým cukrem.
- 4Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.