4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší pomeranče
- 650 g kysané smetany (raději více procentní)
- 60 g moučkového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 2 lžíce zlatého sirupu nebo krupicového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Celé pomeranče dáme do hrníčku a 3x po sobě je přelijeme vařící vodou, aby se zbavily nečistot, rozvine se tím také jejich vůně.
- 2Jemně nastrouhanou kůru a šťávu z obou pomerančů a zlatý sirup nebo cukr přivedeme k varu a na mírném plameni za stálého míchání necháme trochu zredukovat, odstavíme ze sporáku. Do sirupu zamícháme ostatní suroviny, směs přelijeme do uzavíratelné nádoby a necháme ji vychladnout přes celou noc v ledničce.
- 3Druhý den směs přelijeme do zmrzlinovače. Dále postupujeme podle návodu k němu. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazničky.
- 4Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou vychladlou směs vložíme do mrazničky. Každých 30 minutách ji musíme dobře prošlehat, dokud dostatečně nezmrzne.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.