4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TVAROHOVÉ KNEDLÍČKY
- 500 g měkkého plnotučného tvarohu
- 125 ml mléka
- 100 g semoliny
- 60 g dětské krupičky
- 40 g másla
- 2 vejce
- špetka soli
OVOCNÁ OMÁČKA
- 500 g čerstvých jahod
- 500 g rebarbory
- 90 g třtinového cukru
- 10 g vanilkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA Tvarohové knedlíčky
- 1Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Tvaroh, krupičku, semolinu, mléko a sůl dáme do misky, promícháme vařečkou a necháme odstát 15 minut, aby mouky nabobtnaly. Poté do těsta přimícháme máslo a vejce. Dobře propracujeme, nejlépe přímo rukou. Těsto se nesmí šlehat, aby příliš nezřídlo, musela by se do něj přisypat krupice a knedlíčky by byly tuhé.
- 2Na talíř si nasypeme ještě trochu dětské krupičky. Polévkovou lžicí odebíráme části těsta, ze lžíce je shodíme na talíř s krupičkou, lehce v ní hrudku obalíme a tvarujeme z nich kuličky o průměru 2 až 3 cm.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, do vařící vody vhazujeme knedlíčky. Ty musí mít při vaření dostatek prostoru, aby mohly volně plavat a nabývat. Vaříme je cca 10 minut.
- 4Podáváme ihned přelité ovocnou omáčkou.
POSTUP NA Ovocnou omáčku
- 1Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na centimetrové špalíčky. Jahody zbavíme stopek a překrojíme na polovinu. Jahody i rebarboru dáme do kastrolku, zasypeme třtinovým i vanilkovým cukrem a vaříme asi 10 minut. Pokud máte meduňku citronovou, můžete dát jednu snítku povařit do ovoce, krásně je provoní. Cukru také použijte dle chuti, jestli preferujete výraznější chuť kyselé rebarbory, můžete jej hned na začátku dát méně. Ovoce rozmixujeme. Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme ji lžičkou škrobové moučky rozmíchané v trošce vody a krátce povaříme.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.