Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 150 g krupicového cukru
  • 10 žloutků (160 ml)
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce tmavého rumu
  • Balzamikový krém

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rozřízneme vanilkový lusk na poloviny a hranou nože z nich vyjmeme semínka.

Postup s pasterovanými žloutky

  • 1Žloutky spolu s vanilkou a cukrem šleháme 10 minut při vysoké rychlosti. Vznikne hustá pěna, která během šlehání výrazně zesvětlá. Na závěr do pěny metličkou zamícháme vychlazenou smetanu a rum a připravenou směs nalijeme do zmrzlinovače. Dále postupujeme podle návodu k němu.
  • 2Směs můžeme také nalít do uzavíratelné misky, vložit do mrazničky a každých 30 minut směs prošlehat, dokud nezmrzne.
  • 3Zmrzlina je měkká a lze ji podávat ihned po vytažení z mrazničky. Před podáváním ji pokapeme balsamicem.

Postup s nepasterovanými žloutky

  • 1Smetanu spolu se semínky vanilky a zbytkem vanilkového lusku přivedeme k varu a 5 minut ji povaříme. Vyjmeme z ní vanilkový lusk.
  • 2V kovové nebo skleněné misce šleháme žloutky spolu s cukrem 10 minut při vysoké rychlosti. Vznikne hustá pěna, která během šlehání výrazně zesvětlá. Následně do pěny zašleháme lehce prochladlou smetanu. Misku dáme do vodní lázně a metličkou směs šleháme, dokud nezačne houstnout, ale nesmí projít varem. Pokud máte potravinářský teploměr, tak by teplota směsi měla dosáhnout 85°C.
  • 3Směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a necháme ji 12 hodin vychladnout v ledničce, přimícháme do ní rum a směs nalijeme do zmrzlinovače.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY