2 PORCEDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kedlubna na nudličky
- 1/2 mrkve na nudličky
- 1/3 okurky na nudličky
- Hrstka nasekané perily
- Hrstka nasekaného koriandru
- Hrst mungo klíčků
- 150 g kuřecích prsou
- Hrst nadrcených arašídů
- 1⁄2 chilli paprička
- 3 plátky zázvoru
- 2 limetové listy
- Špetka pepře
- Sezam na zdobení
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce limetové šťávy
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1⁄2 chilli paprička
- 1 stroužek najemno nasekaného česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kedlubnu, mrkev a okurku nakrájejte na nudličky. Dejte do studené osolené vody, nechte odmočit na 5 minut, sceďte a usušte.
- 2Mungo klíčky, nahrubo nasekanou perilu, mátu a koriandr přidejte do mísy.
- 3Kuřecí prso uvařte ve vodě se špetkou soli, přidejte plátku zázvoru a limetové listy. Uvařené kuře natrhejte na malé kousky.
- 4Salát pořádně promíchejte, přidejte kousky kuřete a zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí.
- 5Arašídy opražte, nechte vychladnout a poté je rozdrťte, ale nechte je na větší kousky. Posypte jimi naservírovaný salát, ozdobte sezamem.
- 6Salát dle chuti dosolte, opepřete.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.