2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g měkkého tvarohu v papírovém obalu
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 1 vejce
- 300 g švestek
- 30 g stévie v prášku
- 30 g mletého máku
- ½ lžičky mleté skořice
- 20 g másla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na vále smícháme tvaroh, vejce a mouku. Rukama vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na menší kousky a z nich následně vytvoříme šišky.
- 2Připravíme si hrnec s 2 litry vody, osolíme a jakmile začne vřít, vložíme šišky, stáhneme oheň, aby nevřela a vaříme 2-3 minuty podle velikosti šišek. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou uvařené a můžeme je vytáhnout. Ještě horké šišky polijeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem a stévií.
- 3Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Švestkovou omáčku 10 minut povaříme a dochutíme stévií a skořicí.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!