4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bramborových noků z čerstvých brambor
- 420 g - 20 ks žampionů
- 1 kávová lžička olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 40 g vlašských ořechů
- 20 g mandlí
- 1 stroužek česneku
- 50 g sýru Gran Moravia
- 100 g listů řepy, špenátu, rukoly či kadeřávku
- šťáva a kůra z 1 limetky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Žampiony očistěte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky.
- 2V pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte plátky žampionů. Osolte a opepřete dle chuti.
- 3Do mixéru dejte všechny suroviny na pesto - listy řepy, ořechy, olivový olej, česnek, nahrubo nastrouhaný sýr (trochu si nechte a zamíchejte až do hotového pesta), šťávu i kůru z limetky a sůl.
- 4Pesto nyní rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka. Je fajn cítit strukturu pesta.
- 5Noky uvařte v osolené vodě.
- 6Uvařené noky sceďte a poté hned smíchejte na pánvi se žampiony.
- 7Přendejte na talíř a přimíchejte pesto.
- 8Můžete na talíři ozdobit lístky, které jste použili do pesta či čerstvými bylinkami.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.