Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g bramborových noků z čerstvých brambor
  • 420 g - 20 ks žampionů
  • 1 kávová lžička olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 40 g vlašských ořechů
  • 20 g mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g sýru Gran Moravia
  • 100 g listů řepy, špenátu, rukoly či kadeřávku
  • šťáva a kůra z 1 limetky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Žampiony očistěte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky.
  • 2V pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte plátky žampionů. Osolte a opepřete dle chuti.
  • 3Do mixéru dejte všechny suroviny na pesto - listy řepy, ořechy, olivový olej, česnek, nahrubo nastrouhaný sýr (trochu si nechte a zamíchejte až do hotového pesta), šťávu i kůru z limetky a sůl.
  • 4Pesto nyní rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka. Je fajn cítit strukturu pesta.
  • 5Noky uvařte v osolené vodě.
  • 6Uvařené noky sceďte a poté hned smíchejte na pánvi se žampiony.
  • 7Přendejte na talíř a přimíchejte pesto.
  • 8Můžete na talíři ozdobit lístky, které jste použili do pesta či čerstvými bylinkami.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY