Košík

1 BÁBOVKADo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 a půl hrnku nahrubo nastrouhaných jablek (oloupaných)
  • 2 hrnky polohrubé pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1 hrnek řepkového či slunečnicového oleje
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 vrchovatá kávová lžička mleté skořice
  • 1 kypřící prášek
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejte na 180 stupňů horní a spodní ohřev.
  • 2Do velké mísy dejte nastrouhaná jablíčka, mouku, cukr, žloutky, olej, podmáslí, kůru z citrónu, skořici a vše promíchejte.
  • 3Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do jablečné směsi.
  • 4Nyní přidejte i kypřící prášek a sodu a opět promíchejte.
  • 5Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  • 6Nyní do formy nalijte těsto.
  • 7Dejte do trouby péct na 60 min.
  • 8Po upečení překlopte na talíř a nechte vychladnout.
  • 9Poté můžete rozkrojit a servírovat.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY