Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEMajstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PANNA COTTA

  • 10 g plátkové želatiny 
  • 400 g smetany min. 31%
  • 130 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk

JAHODOVÁ OMÁČKA

  • 12 celých jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 10 g solamylu
  • 2 lžíce jahodového sirupu
  • čerstvá máta na ozdobení

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.
  • 2Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože z něj vyškrábneme semínka.
  • 3Smetanu vlijeme do rendlíku a přivedeme ji těsně pod bod varu – bude se z ní kouřit, ale nebude se vařit. Rendlík stáhneme z ohně. Do smetany přidáme cukr, vanilková semínka a lusk, promícháme a necháme zchladnout na teplotu 70–80 °C.
  • 4Želatinu vymačkáme a přidáme ji do teplé smetany. Pečlivě promícháme metličkou a přecedíme přes jemné síto do připravených misek. Necháme alespoň 4 hodiny v lednici vychladit.
  • 5Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 6Vodu s cukrem a solamylem smícháme a svaříme na mírném ohni v rendlíku. Přilijeme jahodový sirup, promícháme a přidáme nakrájené jahody. Promícháme a necháme vychladnout.
  • 7Na talíř vyklopíme panna cottu, přidáme jahody s omáčkou a ozdobíme lístky čerstvé máty.
Tip
K přípravě budete potřebovat 4 mističky Ø 9 cm a kuchyňský teploměr. Před podáváním dejte misky na chvíli do horké vody, panna cotta pak půjde lépe vyklopit. Pokud chcete získat panna cottu jemnější, a nechcete ji vyklápět na talíř, použijte místo 10 g želatiny jen 5 g a nalijte hotovou směs do skleniček, ve kterých nechte dezert vychladnout. Přidejte jahody a podávejte přímo ve skleničkách.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

PANNA COTTA

JAHODOVÁ OMÁČKA

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU