4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KORIANDROVÉ MÁSLO
- 50 g másla
- 15 g oloupaného česneku
- 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- 2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry
KUKUŘICE
- 4 klasy cukrové kukuřice
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 60 g cukru krupice
- 60 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORIANDROVÉ MÁSLO
- 1Česnek prolisujeme.
- 2V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme česnek a citronovou kůru a na mírném ohni necháme česnek krátce zpěnit. Pozor, nesmí zezlátnout! Rendlík stáhneme z ohně a vmícháme nakrájený koriandr.
POSTUP NA KUKUŘICI
- 1V kastrolu přivedeme k varu 3 l vody se solí a cukrem. Vložíme kukuřičné klasy a vaříme je pod pokličkou 30 minut. Klasy během varu občas otočíme. Uvařenou kukuřici necháme důkladně okapat v cedníku.
- 2V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a klasy opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je přelijeme koriandrovým máslem a ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef