4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA DÝNI
- 2 špagetové dýně
- 200 g crème fraîche
- 4 snítky rozmarýnu
- 1 lžička muškátového oříšku
- Růžový pepř
- Olivový olej
- Sůl
SUROVINY NA PESTO
- 140 g nakládaných sušených rajčat
- 50 ml olivového oleje (8 lžic)
- 40 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 50 g piniových oříšků
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nejlépe funkce gril. Dýně omyjeme a podélně přepůlíme. Semínka lžící vydlabeme. Vnitřní část potřeme olivovým olejem, osolíme, na každou polovinu dáme špetku muškátového oříšku, několik rozdrcených kuliček pepře a celou snítku rozmarýnu. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 45 - 50 minut dle velikosti dýní.
- 2Mezitím si připravíme pesto. Všechny ingredience společně rozmixujeme dohladka. Několik oříšků můžeme nechat vcelku.
- 3Zda máme dýni správně upečenou zjistíme tak, že vidličkou začneme opatrně po vláknech trhat a ta nám vytvoří vizuálně špagety. Odstraníme rozmarýn a vnitřek celý takto odtrháme. Na každou část dáme 50 g crème fraîche a dáme ještě na 5 minut do trouby. Poté opatrně promícháme, přidáme připravené pesto a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.