Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g rýže na risotto (Arborio, Carnaroli)
  • 5 velkých červených paprik
  • 2 mozzarely
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 60 g másla z toho 30 g másla na zjemnění risotta
  • 2 dcl kvalitního bílého suchého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • trochu extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • najemno nastrouhaný parmezán dle chuti (hrst)
  • hrst solených pražených kešu oříšků
  • Sůl

SUROVINY NA OZDOBU

  • Bazalka
  • Řeřicha
  • Petrželka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 180 stupňů. Papriky omyjte, dejte do zapékací mísy a tu dejte do trouby. Pečte je až do částečného zčernání cca 20 minut.
  • 2Poté papriky přendejte do jiné chladné misky a tu vložte do igelitového sáčku nebo ji překryjte potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Nechte je tam do vychladnutí.
  • 3Poté papriky stáhněte ze slupky, zbavte je semínek a teď jsou dvě cesty, buď papriky nakrájejtenadrobno, nebo je rozmixujte s trochou olivového oleje do pyré.
  • 4Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte obojí nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo spolu s trochou olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.
  • 5Poté přidejte rýži, kterou také orestujte. Nyní do pánve přilijte víno a nechte jej odpařit.
  • 6Rýži teď zalijte horkým vývarem, vždy tak, aby byla rýže pouze ponořená. Horký vývar přilívejte postupně vždy, když se tekutina z rýže vypaří.
  • 7K rýži přidejte sůl a pepř a vařte do změknutí, až bude rýže takzvaně na skus. Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte do ni máslo a nakrájené papriky nebo paprikové pyré.
  • 8Nakonec přidejte nastrouhaný parmezán. Kešu oříšky nasucho opražte a nasekejte je nadrobno. Mozzarelu natrhejte na kousky. Risotto podávejte s bylinkami, mozzarelou a kešu oříšky.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

SUROVINY NA OZDOBU