6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g šalotky
- 7 g česneku (1 stroužek)
- 500 g čerstvých rajčat
- 400 g sekaných rajčat v konzervě
- 30 g olivového oleje
- 200 g kuřecího či zeleninového vývaru
- 10 g třtinového cukru
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Vařené těstoviny
- Sýr parmazánového typu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotku a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.
- 2Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
- 3Ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm šalotku a česnek.
- 4Poté přidejte čerstvá rajčata a také orestujte.
- 5Přidejte rajčata v konzervě a vše zalijte vývarem.
- 6Přidejte sůl a pepř a duste do chvíle, kdy budou kousky rajčat měkké.
- 7Poté vše rozmixujte dohladka. Pokud nemáte tak výkonný mixér, můžete ještě omáčku přepasírovat.
- 8Nakonec do omáčky přidejte cukr a pořádně rozmíchejte.
- 9Servírujte s uvařenými těstovinami a posypejte sýrem parmazánového typu.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.