3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 240 g sterilované cizrny (scezené)
- 100 g hlívy ústřičné
- 150 g čerstvých hnědých žampionů (lze použít i bílé)
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 50 g najemno nakrájených sušených meruněk (můžete vynechat)
- 1 lžička mletého římského kmínu
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA PŘÍLOHU
- Celozrnný kuskus
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Čerstvý koriandr
- Limeta
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na středním plameni rozpalte pánev s lžící olivového oleje
- 2Následně vložte do pánve cibuli a restujte 2 minuty na středním plameni. Mezitím si na menší kousky nakrájejte houby. Jakmile bude cibule orestovaná, houby přidejte do pánve a restujte další 3–4 minuty na středním plameni.
- 3Poté sceďte cizrnu a společně s rajčaty, meruňkami, římským kmínem, solí a pepřem ji přidejte k orestovaným houbám. Následně snižte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a vše duste 8–10 minut.
Tip
Směs můžete podávat buď samostatně,
nebo s celozrnným kuskusem.
Jednotlivé porce můžete ozdobit nahrubo natrhaným čerstvým
koriandrem a měsíčkem limetky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.