3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g kuřecích prsou
- 70 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 70 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 500 g loupaných krájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 150 g mozzarelly (nakrájené na plátky)
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Čerstvá bazalka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 × 40) cm.
- 2Kuřecí prsa omyjte, očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Až bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí prsa a opékejte z každé strany 2–3 minuty na středním plameni. Opečená kuřecí prsa vyjměte z pánve a dejte stranou na pracovní plochu.
- 3Do pánve nalijte druhou lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2 minuty. Následně snižte plamen na mírný stupeň, přidejte třtinový cukr, rajčata, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně povařte 3–4 minuty.
- 4Hotovou rajčatovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Na směs položte opečená kuřecí prsa, přidejte plátky mozzarelly a vše posypte strouhaným parmazánem. Zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 13–15 minut při 200–210 °C.
- 5Hotové parmazánové kuře rozdělte do 3 talířů a podávejte s libovolnou přílohou.
Tip
Parmazánové kuře můžete před
podáváním posypat čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.