Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

3 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g kuřecích prsou
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 70 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 500 g loupaných krájených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 150 g mozzarelly (nakrájené na plátky)

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Čerstvá bazalka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 × 40) cm.
  • 2Kuřecí prsa omyjte, očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Až bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí prsa a opékejte z každé strany 2–3 minuty na středním plameni. Opečená kuřecí prsa vyjměte z pánve a dejte stranou na pracovní plochu.
  • 3Do pánve nalijte druhou lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2 minuty. Následně snižte plamen na mírný stupeň, přidejte třtinový cukr, rajčata, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně povařte 3–4 minuty.
  • 4Hotovou rajčatovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Na směs položte opečená kuřecí prsa, přidejte plátky mozzarelly a vše posypte strouhaným parmazánem. Zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 13–15 minut při 200–210 °C.
  • 5Hotové parmazánové kuře rozdělte do 3 talířů a podávejte s libovolnou přílohou.
Tip
Parmazánové kuře můžete před podáváním posypat čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ