Košík

10 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 180 g bílé špaldové mouky hladké
  • 40 g medu
  • 50 ml polotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 80 g kokosového oleje v tekutém stavu

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 350 g polotučného tvarohu
  • 2 žloutky
  • Med
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

ALTERNATIVA VANILKOVÉHO EXTRAKTU

  • 1 lžíce vanilkového proteinu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.
  • 3Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto
  • 4Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo. První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
  • 5Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C. Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.
Tip
Namísto vanilkového extraktu můžete použít například vanilkový protein.Koláč po upečení nechte alespoň 30 minut vychladnout a až poté jej krájejte na požadované porce
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

ALTERNATIVA VANILKOVÉHO EXTRAKTU