8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 ks rajčat cca 120 g
- 200 g tvrdého tvarohu
- 100 g parmezánu
- 4 větší šalotky
- 2 velké stroužky česneku
- 30 g čerstvé pažitky
- 1 lžíce olivového oleje
- Bílý pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotky očistíme, nakrájíme na půlkolečka a na olivovém oleji orestujeme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme společně další 2 minuty. Poté necháme vychladnout. Tvaroh nadrobíme, nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Parmezán nastrouháme najemno a pažitku nasekáme. Sýr, bylinky a šalotku smícháme s tvarohem. Dochutíme solí a pepřem.
- 2Z rajčat odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Spodní část také velmi zlehka seřízneme, aby rajče stálo. Všechna rajčata naplníme tvarohovou směsí.
- 3Rozpálíme gril a grilujeme pod poklopem při teplotě 300 – 400 stupňů 30 až 35 minut dle velikosti rajčat. Nakonec můžeme ještě posypat parmezánem. Rajčata lze podávat čerstvě ugrilovaná, nebo studená.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.