Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 g brambor, varný typ B nebo C
  • 350 g kysaného bílého zelí
  • 100 g škvarků
  • 60 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce sádla na smažení
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • mletý pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Ze zelí také vymačkáme tekutinu a dáme ho okapat na cedník. Česnek oloupeme a prolisujeme. Škvarky nakrájíme najemno. Ve větší míse smícháme všechny suroviny kromě sádla na smažení.
  • 2 pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a ze 2 lžic těsta na něm vytvarujeme placky o průměru 7 cm. Smažíme je dozlatova 2–3 minuty z každé strany. Hotové placky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
Tip
Placky můžete podávat s uzeným masem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY