6 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 500 g hladké mouky
- 300 ml polotučného mléka
- 42 g čerstvého droždí
- 1/2 lžíce krupicového cukru
- 1/2 lžičky soli
- Olej na smažení
SUROVINY NA OBLOŽENÍ
- 4 stroužky česneku
- Kečup
- 250 g cheddaru
- 200 g zakysané smetany
- Hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve vlažném mléce smícháme cukru a rozdrobené droždí. Necháme 5 minut pracovat. Ve větší míse smícháme mouku se solí a přilijeme kvasnice. Ručně vyhněteme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 - 45 minut.
- 2Bazalku nasekáme a smícháme se zakysanou smetanou. Vmícháme olivový olej a dosolíme. Stroužky česneku rozmačkáme a smícháme s několika lžícemi vody. Sýr nastrouháme najemno.
- 3Až bude těsto vykynuté, znovu prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich menší placky a necháme dalších 10 minut kynout.
- 4Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje. Placky vytáhneme do stran a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
- 5Langoše podáváme potřené česnekem, kečupem a posypané sýrem. Druhá varianta je s česnekem, bylinkovou zakysanou smetanou a sýrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.