4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g tučného tvarohu
- 100 g smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- 40 g březového či krystalového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Tvaroh, smetanu a cukr dejte do mixéru. Vanilkový lusk rozpulte a vydlabejte semínka, které přidejte k tvarohu a smetaně.
- 2Vše rozmixujte.
- 3Směs nalijte do zmrzlinovače a zapněte jej na cca 30 minut. Ihned po vytvoření zmrzliny zmrzlinovačem můžete podávat v mističce či v kornoutcích.
- 4Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nerezové misky a dejte ji do mrazáku. V průběhu mražení po cca 20 – 30 minutách směs vyndejte a promíchejte od krajů až ke středu. Poté misku zase vraťte do mrazáku. Tento postup opakujte, dokud nebude směs zmražená. Před podáváním nechte zmrzlinu lehce povolit.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.